Blog: Ako balím vaše objednávky

Chcela by som trochu priblížiť spôsob ako balím darčeky, vaše nové vecičky, aby som sa spravala ekologicky, šetrne a nakoniec, no celkom podstatné... aby sa k vám váš zakúpený produkt dostal bezpečne.

V prvom rade používam krabičky, ktoré si sama upcyklujem / recyklujem buď z dóz na kávu kartónovo-kovové alebo ešte väčšmi používam krabičky od syru... značku uvádzať nebudem :) ale je to taký spevnený kartónový materiál, ktorý obrúsim, natriem, olepím servítkou (decoupage) a krabička na darček je na svete. Najčastejšie však používam krabičky vytvorené z väčších krabíc alebo inej lepenky, bez plastov... pekne s papierovou páskou a v podstate na mieru. Samozrejme nájdu sa aj krabičky, ktoré som dostala ako balenie darčeka k sviatku ja alebo moje deti...všetko treba zúžitkovať :)

Ako výplň používam drevitú vlnu, nastrihané servítky, baliaci papier či sisal, tiež slúži dobre vrecovina alebo juta. Použila som už aj sušené kvety hortenzie, ktoré nemali pre mňa viac zaujímavé sfarbenie na tvorivé použitie do šperkov.

Krabičku si ozdobím, niekedy zľahka len handmade nápisom, či drobným príveskom v rovnakom znení, niekedy zdobím aj o čosi viac :) Keď mám veľmi tvorivú chviľku, orazím ju obrázkom / textom, nalepím rastlinku, kvietok, listy...proste niečo v duchu prírody, presne tak ako moja celá tvorba.

No a nastal čas na dokončenie balenia...teraz keď to takto píšem, tak mám pocit akoby to balenie bol dlhší proces ako výroba šperku...ale nie :)) Aby šperk či ozdôbka v škatulke nelietala, pripínam ju ku kartičke.

No a na koniec už len pevne previazať a je hotovo :) Aj takto môže vyzerať zabalený váš nový šperk.

Priznávam, že mám aj ja plastový prešlap a to v konečnej obálke, ktorá je plastová alebo papierová s bublinkovou fóliou dnu… ja by som to kúsila aj bez nej, ale fakt nemám toľkú dôveru v naše (Slovenské) doručovacie služby či už poštové alebo kuriérske a keďže balíček obsahuje šperk, drobnôstku, na ktorej som zväčša pracovala niekoľko dní, je mi to lúto poslať len tak v obálke i keď životné prostredie by bolo zrejme vďačnejšie.

Starostlivosť o daný šperk píšem do správy, e-mailu keďže vyrábam z množstva materiálov a niektoré vecičky sú takmer nezničiteľné a môžu ísť v podstate aj do sprchy, k niektorým sa zasa treba správať citlivejšie :) Teším sa, ak ste sa s čítaním dostali až sem a s ešte väčšou radosťou budem pre vás baliť vaše nákupy.

Vierka Fajtáková – tvorca Šperky od Vierky