Blog: O mne

...

Volám sa Vierka Fajtáková. Som podnikateľka a handmade výrobca šperkov zo skutočných rastlín, prevažne mnou vypestovaných alebo nazbieraných vo voľnej prírode, z kvietkov, ktoré dopestovala naša babka alebo iné šikovné žienky so Slovenska, zaliatych v živici, šperkov z minerálov a ocele a tiež tvorca produktov do domácnosti ako sú podnosy a podšálky.

Tvorím prevažne na želanie, podľa predstáv klientov, zákazníkov, ale tiež podľa mojich ososbných pocitov, podľa sezón, ročných období. S minerálmi pracujem podľa znamení zverokruhu budúcich nositeľov, či podľa pôsobenia samotných kamienkov alebo len jednoducho podľa želanej farebnosti.

Jednotlivým spôsobom tvorby sa venujem na svojom blogu. V článkoch sa dozvieš o procese výroby aj o tom čo jej predchádzalo, o prípravách rastlín pred spracovaním, o pôsobení minerálov, o význame používaných symbolov v šperkoch. Samozrejmosťou sú novinky, chystané projekty a mnohé iné.

Ako to všetko začalo?

Nečakajte nič podobné, ako sa dočítate v príspevkoch väčšiny handmade tvorcov. Technika, ktorou pracujem (zalievanie do živice) nie je nič, čo by moja prababka, babka alebo mamka vôbec poznali, o čom by moja rodina, príbuzní mali nejaké znalosti, tobôž skúsenosti. A ako som sa k tomu teda dostala ja? Úplne jednoducho! Zamilovala som sa do fotiek, obrázkov výrobkov na internete. Vždy som bola pomerne zručná v handmade, teda ak berieme do úvahy to, že viem uštrikovať sveter, ušiť návliečku na vankúš, zašiť dieru na nohaviciach a tak podobne. Ale toto bolo niečo, čo ma očarilo na prvý pohľad… na druhý aj tretí a vlastne neustále ma udivuje aké pre mňa nekonečné možnosti použitia živica má. Takže som sa rozhodla pátrať! Hľadala som dostupné informácie o použití materiálov, hľadala som videá a kurzy a samozrejme som skúšala. Nemal mi kto osobne pomôcť, lebo som nikoho, kto so živicou pracoval, osobne nepoznala a teda som do toho išla spôsobom pokus / omyl. Trvalo mi zhruba dva roky kým som našla svoju techniku spracovania rastlín i výroby samotných šperkov. Súčasťou mojej výroby sa stali koráliky sklenené aj z minerálov, ako to už býva takmer u každej šperkárky :) No a neskôr som sa pustila aj do výroby podnosov, tácok, podšálok, obrázkov a v pláne je aj menší nábytok ❤.

O celú svoju ponuku sa neustále starám, rozširujem, aktualizujem, pretože sa snažím hľadať nové možnosti výroby a spracovania, nové príležitosti nosenia, plním vaše vízie a predstavy.

Kde všade sa stretneme?

Naživo sa môžeme vidieť na niektorých predajných trhoch. Vždy verejne zdieľam na web-stránke, na FB a IG kde ma máte možnosť stretnúť a (skladové) produkty si prezrieť a šperky priamo vyskúšať. Vždy sa ohromne teším z reakcií, ktoré si môžem (takpovediac) vychutnať naplno, naživo :)

Obchodík s mojou tvorbou mám na niekoľkých handmade portáloch, samozrejme top (a tiež najrýchlejšie riešenie) rovno tu u mňa na stránke v ponuke.

Komunitu mám vytvorenú na Facebooku (okolo 200 členov) na Instagrame (zhruba 1100 sledovateľov), kde s vami zdieľam novinky, recenzie, súťaže, krátke ukážky z postupu práce, rady, tipy, triky :) Tu spolu komunikujeme, ale spojiť sa so mnou viete aj cez messenger alebo telefonicky (viac v kontaktoch). Prvé krátke videá nájdete aj na YouTube pod menom značky.

Neváhajte ma kontaktovať. Spolu vytvoríme šperky priamo pre vás, podľa vašich predstáv a prianí, s obľúbených kvetov či vhodných minerálov, pre vašich milovaných, známych. Tiež môžeme vytvoriť šperky vašej domácnosti - jedinečné podnosy :)

Vierka Fajtáková – tvorca Šperky od Vierky